Igår satt jag och Niklas och planerade varav vi ändrar oss ganska mycket helt plötsligt  när de gäller bland annat kök och badrum. 

Vi har hela tiden varit inne på att sälja vitvarorna och köpa egna men   Vi skulle få en mindre frys- den Sörsta nackdelen som blev övervägande. ( Niklas ville ha ismaskin) Sen har vi sagt att vi köper eget paket inbyggnadsugn och häll. Där ändra vi oss mycket eller Niklas övertala mig fast Jag fick rätt i vita vitvaror - vi måste ju alltid ha olika åsikter om något. 
Sen golv - där har jag kollat runt på massor med bloggar och de verkar som älvsbyhus rökta ek är ganska mörkt ändå- kanske värt att välja de som Niklas säger även om de kostar mer - vi ska ju orka göra en övervåning sen. Medan Jag uppenbarligen har  blivit snål och räknar hundralappar. Hummmm

Så helt plötsligt så inser jag att vi måste anteckna alla våra tankar så  vi inte glömmer bort de inför slutbeställningen. 
Köket - luckorna är ju egentligen min stressfaktor att JAG VILL HA nya luckor men de är ju inte ett MÅSTE den första dagen jag kanske överlever några veckor/månader/år.??

Sen var vi kika på soffa igår på mio och  vi har hittat två favoriter vilket Jag måtta för idag och inser att det blir Niklas favorit ! För den ska ju få plats i huset sen också.  Massa dilemma blev det helt enkelt men bättre att funderingarna kommer nu istället för när vi sitter stressade och måste välja tapeter osv. 


Badrummet är vi helt eniga om att välja standard och köpa inredningen själv - takdusch, spegel och kommod. Att jag kolla på bubbelbadkar igår kan Jag väl glömma att nämna. 


Golvet nedan är älvsbyhus rökiga ek. 
Kvalitet vet jag inget om. Men frågan är om man verkligen ska kompromissa där? 
Nästa år står vårt hus där och vi ska fira in det nya året på tomten /stugan  i år!  4 timmar tidigare än 00:00 men tror inte barnen är vaken så läge . Nu ska vi ut på pulka äventyr.


Vi inväntar svar från kommunen om bygglov men allt borde vara ok iaf enligt grannarna.. Det kommer bli underbart.. 
Under tiden så går man mest runt grubblar på det mesta.

En sak vi grubblat färdigt över är övervåningen vi ska låta snickare göra den halvfärdig dvs att vi tar över när det är lägga golv, sätta in dörrar, spackla, tapetserat m.m. kvar. Så färdigställer vi de andra själva med någon veckas semester eller helg -er / säger optimisten.. 

Sen är de golv jag har varit inne på riktig furugolv för de är ett golv som man använt sig utav i alla tider MEN så har vi barn som tappar saker i golvet och då blir det ju skåror eller gropar...... Så vi är nog faktiskt mer inne på de golv som vi hade när vi renoverade vårt radhus - fördel om man kom ihåg vad golvet hette samt pris! Vet att vi köpte det i Edsbyn och att det var jätte bra rabatt på de och tapeter så vi funderar om delar DYRT eftersom de aldrig blev märken efter Noel. Likväl köket är jag riktigt förtjust över fortfarande som vi hade så jag vet inte riktigt än vad det kan tänka sig att bli. Diskhon vill jag verkligen ha . Sen tapet och glas/ plexiskiva som stänkskydd. Här hade vi en vit modell från ikea som var helt ok jag skulle bara vilja ha allt i ett och samma. 
Sen ska vi nog ta bort ovanskåp och ha hyllor min version som jag ville ha i vårt radhus kanske jag kan ha nu istället.. 


Eller dessa luckor 
Ska posta lagfarten till Lantmäteriet så det blir färdigt någon gång också.

 Nu ska jag återgå till barnen som är monster idag . 


Kommunen verkar vara riktigt snabba med handläggningen av ärendet. Vi har redan fått svar på att miljö och byggnadsnämnden inte Hade några synpunkter på nybyggnation men att en enskild ansökan om avlopp skulle göras vilket dom skrev att morby x:x saknade avlopp och skulle vara lämpligt att dela på kostanden. Jag flina lite och tänkte neheni men tack för omtanken. 

Dessutom så fick vi komplettera och jag lämna in allt som behövdes  den 8/12/14 och 12/12/14 besluta dom att alla handlingar var kompletta. 
Så nu har grannarna till den 23/1/15 på sig att komma med yttrande . Det ska bli spännande. 

Så innebär att i slutet av januari  början av februari så har vi ett besked då är det " bara" boka in samrådet. För jag tror ju inte riktigt på ett nej skulle vara färgen på fasaden som skulle kunna vara men vi får se.

Nu ska jag vila innan mitt huvud sprängs i tusen bitar. Julstress men ändå inte hur nu de kan komma sig ..