Här skriver man ett inlägg så försvinner det. 
Men i morgon lämnar vi in mappen för bygglovet sen den 15-16 dec måste vi ringa kommunen för att se om något måste kompletteras. 

Åh vad jag skulle vilja ha huset redan i maj!! Omöjligt är det inte iallafall .

Vi träffa /jag vår kontrollansvarig i torsdags och han var toppen så nöjd. Han trodde inte vi skulle behöva lämna kompletteringar på bygglovet med tanke på att vi flyttat huset och allt. Så hoppas grannarna tycker de är ok med tomtgränsen att placera huset 2 m ifrån. Bjuder på en stökig söndagsbild innan badningsdags! 


Nästa år firar vi jul i vårt hus! För något år sedan önska jag mig ett hus- och ett par år senare får vi vårt hus.

Äntligen har vi fått Huspärmen så då kvarstår det att kontakta vår kontrollansvarig och Magnus som ska göra vägen och markplanneringen åt oss. Jag hade gärna grävt runt lite med en minigrävare bara för att - lite magont med tanke på grunden! Eftersom vi har kommit på lösningen som inte innebär sprängning så vill jag ju veta om det blir plus minus spel eller hur de blir om vi väljer bort grunden som ingår i huset dvs . 

Sen har vi kommenterat bygglovshandlingarna och beslutat oss för att flytta huset närmare tomtgränsen 2 m och ej göra enligt deras markförslag  osv. Vill gärna inte behöva göra nya ritningar så hoppas de räcker med kommentarer . Måste bara bara mäta så huset placeras rätt på bygglovet en sista gång känns som de är placerat för långt fram. 


Det som fick mig jubla när vi fick paketet - dom har bytt standard dörr så de innebär att vi inte behöver dubbeldör änsålänge . Annan färg vore ju snyggt men de är bland de sista sakerna sånafall .


Ska vi bara nämna att vi längtar redan ! 
Tapet i Elias rum har jah redan hittat och ev tapet i Noels rum. Då har morbror varit här och vi skrivit köpekontraktet på tomten. Så skönt . Sen har jag fått in offerter på borrning för vatten inkl pump m.m. Ca50-60000 kr om jag väljer bort den dyraste på 80000kr  som vi dessutom hade budgeterat. 
Looooking otroligt bra ut.  

Skönt var att morbror också tyckte det var bra att kunna slippa spräningen. Då återstår det bara boka in möte med vår KA och sen lämna in handlingarna som kommer nästa vecka för bygglovet. Vi ska dock be om att få placera huset enbart 2 m ifrån ena tomtgränsen ena av grannarna säger nog inte nej ;) 

Nu vet man ju att de brukar komma oförutsedda poster så vi ska inte jubla än men måste säga att de ser bra ut!! 


Så här hoppas vi huset ska se ut ; precis så där men kommer vara lite högre upp på ett berg