Äntligen har vi ordnat med en KA (kontrollansvarig) som vi blev tipsad om och de känns riktigt tryggt!! Mindre post än kalkylen också.

Även haft ute en markentreprenör på tomten och tack gode Gud för det!!! Han kom på otroligt bra idéer och tankar = inga spräningar alls !!!!! Ca 100-150000 kr mindre. Men vi ligger fortfarande kvar i den kalkylen vi hade innan för säkerhetskull men med väg och inkl markarbete + ev mura del av grund under 300000 kr grävning för och 150000 va/ avlopp ca tot 450 000 budget 600 000 kr ..  Men vi får se när vi betalat allt vad det faktiskt slutar på men ser bra ut änsålänge.

Och de som jag absolut är mest glad över lilla stugan kan vara kvar jag är otroligt lycklig för det och besparing 50 000 kr för rivning och 6000 mindre i rivningslov. Jag har fått så som jag önskade mig först av allt . Jag är såååå glad! Nästan  tårögd faktiskt eller snarare är. Pjuuuuh innebär inte en himla massa logistik med möbler m.m som finns inne där nu. 


Just i detta läge så verkar mitt sunda förnuft samt påläsning vara helt korrekta. Jag ska inte ropa hej nu men det känns riktigt riktigt otroligt bra! 

Idag åkte jag hem tidigare från jobbet för att jag hade så otroligt ont i huvudet så somna när jag kom hem och vakna när barnen kom hem från dagis. Bästa av allt ingen huvudvärk . 
Sen har jag suttit kolla på hemnet på villor över 100 kvm och hitta ca 10 höner och letat lite tankar och idéer .. Vi längtar enormt 
Det går inte en kväll utan att jag sitter kollar hur vi ska ha det. Öppet till nock och takfönster,litet badrum med ev en dusch, två delade sovrum på ena sidan. 

I morgon måste jag börja ringa runt till olika för få in offerter så vi får en kalkyl klart snart. 

Det är otroligt jobbigt ha nästintill allt klart i huvudet och sen dröjer det flera månader till IGEN.. Vi väntade i 11 månader sist så lite mindre nu men iallafall ...

Jag vill ha öppet i tak från hall till övervåningen med staket inte lika brett som nedan men en del iallafall ..  Niklas håller med också han har en önskan om golvet i våran del av sovrummet som var ursnyggt. De dock tänker jag inte visa än. Jag är lite långt framme i vår planering och jag svävar i väg till framtiden. 
Inom ett par månader behöver vi bestämma oss för om vi vill ha Älvsbyhus  golv eller om vi ska köpa eget och välja bort deras .

Jag är till 99% inne på att ha ett tåligt golv som kommer hålla 30 år framåt. Vad är det då? Inte Älvsbyhus laminatgolv iallafall. Parkett eller riktigt trägolv med vit lut eller bara oljat/ lackat? Ja priserna är ju minst det trippla om man skulle köpa parkett. 
De golvet vi har idag matt Ask laminat älskar jag men samtidigt tycker jag om de mörka golvet vi hade i Tobo. Men ett riktigt snyggt trägolv vore riktigt lantligt så som det ska kännas. ( ps. de golv vi har idag är väl inte så att de tål dessa busiga barn i 5 år till iallafall, man ser reporna när man ligger på golvet men inte från normalt stående position.)  Dessutom tror jag trägolvet de passar in mot de köksluckor jag funderar på. 
Många tankar och jag tror nästan det är bättre att bearbeta de nu än  1 vecka innan slutbeställningen på tillvalen ska vara inne. 
Och sen är jag riktigt sugen på välja bort alla garderober mot att göra egna med skjutdörrar istället.

Egentligen tycker jag om Älvsbyhus golv men det är ju kvaliteten samt om det blir slitet fort i skarvarna som oroar mig. Hur ser det ut om 5 år tex? 

Deras trapp fullständigt älskar jag men inte riktigt frälst i dörren., den är för "standard" . Bjuder på en bild med Elias som sitter myser med mig i soffan framför björnbröderna. 
I veckan måste jag försöka få in offerterna på övervåningen samt markarbetet .. 
Nedan kommer de vanliga dörrarna jag får kompromissa med. För syns väldigt tydligt att dubbeldörren är borträknad beroende på om man vill ha vägg innanför dörren ca 40 cm bred. Juste sen var med  kontrollansvarig som vi måste bestämma oss för. Antingen hålla budget eller spräcka den posten mot att välja han som vi haft kontakt med . Ca 10000 kr skillnad. Istället för 25-30000 kr så blir han 40000kr. Onödigt att chansa men samtidigt finns det många som är otroligt bra där ute . 

Så fort jag känner mig säker() på posterna kring markarbetet så kan vi visa produktionskalkylen. Det är en sak jag saknat på internet när man letat dels för att se om ALLAS kalkyler spricker vad som Gör att de spricker osv. Som vi resonerar ; vi kommer ha lägsta tillvalen nu och när markarbetet är klart vet vi exakt vad vi har i byggkredit kvar att få så som vi vill ha det om vi kan sätta in kamin då och om vi kan välja de där golvet , köpa den där dörren , takfönsteret osv. 


Oväntade kostnader för oss är egentligen vatten och markarbeten självklart finns det säkert något mer så som om kommunen kräver nybyggnadskarta osv. 

Nej nu ska jag gå lägga mig med Elias så vi kan ta fram lite mys till någon film ikväll.