Alla sätt är bra förutom de dåliga! 

Idag har det varit mycket trafik till tomten murarna , markentreprenören, kranchaufför, brunnsborrare och matjordslass. 👍 
Tyvärr får vi tänka om med lyftkranen lite  den ska stå framför huset och inte bakom - typiskt.. 
Brunnsborraren har gjort markering vart brunnshålet ska ligga. Jag funderar om vi ska flytta det en meter upp ytterligare , vi får se. 

Vattenfall har vi samtalat med idag och det slutade bra trots omständigheterna . Som han på vattenfall sa de kan inte hindra oss så det är ju egentligen bara en princip sak, vi har ledningsrätten och ni ska få er el. Men hur och När det är ett frågetecken fortfarande men vi får väl se om vattenfall väljer att göra som de själva tycker är bäst och det blir en rättslig process de Mellan. Men på torsdag /fredag vet vi mer. 

Murarna då? På två dagar har dom murat klart och putsat! Grymt bra- fantastiskt !!  Fakturan kommer på fredag så återstår att se .... Men vi hade aldrig varit i närheten av klara och herrn i huset har nackspärr så han ska iväg till kiropraktor i morgon. 
Så till kvällens höjdpunkt ! 
Pannlampa och grovdammsugare , jag fnissar än, jag är så nöjd 🙏
Men utan mormors hjälp hade vi aldrig hunnit ❤️ 
Nu ska det sovas för i morgon är det faktureringsdag och visning av lägenheten! 
Hoppas på bättre tur i morgon 
Idag är det visning av vår lägenhet , vi har fått två bud som varit innan visningen som vi tyckte var ok men inte tillräckligt för att vi skulle släppa den för de priset . Nervös är  förnamnet för att tackat nej till båda men dom har ju sagt att dom är med efter att visningarna varit på en ev budgivning så vi hoppas väl på att det kommer några till och blir budgivning. Niklas vill ha en ny bil som jag lovat att han får köpa om vi får bra betalt för lägenheten. 

Så idag har jag putsa fönsterna och kalka Av duschen igen.. Herregud vad kalk det blir fort . Lånande mammas fönstermaskin en sådan Niklas ville köpa till mig i födelsedagspresent för två år sedan, den var suveränt Bra! Snabbt och enkelt !  Men var absolut ingen födelsedags present jag ville ha av han , sån kan jag köpa själv eller låna av mamma i framtiden 🙊. 

Nu ska vi " bara " dammsuga och skura igen, vi har barn som är mästare på att spilla på golvet . Sen är vi redo !! Herregud vad tiden går ! Nu är det mindre än två veckor huset kommer och vi kommer sitta där kolla och njuta? Ja, vi har ju löst elen temporärt - elverk! Så nu ska vattenfall tametusan lösa elen till oss, ska ringa de på måndag igen...

Men idag om man tar bort allt annat runt omkring har det varit en underbar dag !  Länge sen jag kände en sån skön känsla i kroppen . 

Nu återstår det fortfarande en hel del sopandes och ta Bort jord från berget. Hur noga behöver man vara ? 
De som hjälper oss mura skulle bara göra kortsidan och baksidan. Men dom ville hjälpa oss med hela grunden och jag är enormt tacksam så tacksam så jag brutit vatten nästan halva dagen ! 1000 liter ?  Omöjligt är det inte ... 


Försökte tvätta berget med högtryck det hade gått bra OM jag inte köpt en för smal slang men jag får väl " bara" köpa en ny tjockare så trycket blir bättre. Men det är en hel del jord som ska bort mer. 


Så köpte denna nedan ; ordinarie pris Bauhaus är 2195;- så tyckte att jag fynda Rishögarna är borta ! Moster - sätt inte något i halsen nu🙊....