Mitt växthus som jag byggde helt själv med muradgrund ( ett varv) måste jag riva för att fylla upp marken med lera så att det blir jämnare... Och för att inte bekosta massa hämtningar av jordmassor. 

Så då måste jag alltså demontera de under mars månad . Om de ens räcker ? Så med andra ord måste växthuset hitta en ny plats varav Niklas är väl halvt lycklig då han tyckte min placering var en aningen dum .. Men bra skördar.. 
Då var jag inte lika nervös längre !Tekniskt samråd med kommunen är nu avklarat. 
 Vår KA hade egna papper och vi är jätte nöjda änsålänge dels för att han gillar kommunicera med mail för att det är så mycket snabbare enligt mig. Han rekommendera även att all kontakt med kommunen ska vara enligt mail för då kan de inte bli du sa ju så.  Sen att han hade egen plan att gå efter m.m. 

Så fort färdigställandeförsäkringen är tecknad  av älvsbyhus ( slarvigt av de att man måste påminna de) och in skickad till kommunen så får vi startbeskedet. Lättad.  " vet du vad din uppgift som byggherre är" njjjja men ungefär så hör - blablablablabla. Det var ju en utmärkt summering.. Duktig som man är la man även till miljöbalken eftersom vi ska anlägga enskilt vatten och avlopp.. Superb. 

Vi kommer även vägra montering av huset vid dåligt väder vilket de tyckte var jätte bra att vi hade bestämt de innan.  Osv. Ska även begära att Älvsbyn tar ansvar över arbetsmiljön på platsen över sina byggare m.m. Så inte ansvaret hamnar  på oss. 

Vägen var jag ute och kolla på igår och gjorde en beskrivning och en plan tillsammans med vår markagubbe. 
Så nu hoppas vi och bönar och ber att den planen är Ok för markägarna. Men de ska nog gå bra.. 

Undertiden så är jag jätte nervös över att Ove ska ringa snart och fråga om vi vill ha huset tidigare. För vad säger VI? 


Jag gillar verkligen mattan som vi köpte.. De golvet skulle bli super häftigt att ha badrummet. Fick vår faktura från kommunen idag också......... 25397 bygglov

Äntligen har mio släppt sin vårkollektion - och kan inte me än att sägs att jag gillar den!

Är förtjust i en matta som de har där men den är lite väl dyr just nu för att det är barn som spiller saker var och varannan dag och kan ha ner både vinglas och allt möjligt. Så vi/ jag avvaktar något år till och tills dess har Jag ändrat mig iallafall. 

Har kollar in klinkers till toaletten uppe - hexagon mörkt med vit flög eller beige med mörkgråfog till vita väggar., handfat i betong ? Jag är jätte sugen på testa leka lite med betong. Som ett ute Bord? Vardagsrumsbordet Jag suckat på i 3 år?  Nu eftersom vår soffa kommer vara grå så vill Jag inte ha grått soffbord också . Så de får nog bli det som vi har idag men Jag skulle vilja ha chilis valnöts bord som var beställningsvara och jag inte hade tålamod att vänta 7 veckor på det. 
Men de hade ett annat som var snyggt. 
Eller så använder vi vårt idag och jag leker med en sprayflaska i vitlackfärg? Eller dokorplast tills jag vet vad vi verkligen vill ha ? 

Vår matta som jag inspirerats av i gästrummetMåste förbi Bauhaus för att se om de har snutt av heltäckningsmatta eller dyl. Vore skönt att slippa ha en handduk på golvet för skorna för barnen har en tendens att bara gå in med snöiga stövlar. 

I hallen i huset kommer vi till en början ha heltäckningsmatta för att slippa pölarna på golvet och att golvet förstörs i onödan. 
Vi har bestämt oss för älvsbyhus golv även fast det inte känns okej men jag tvekar ju för mycket på furugolv så lika bra avvakta. Eller så ångrar jag mig om ett par dagar igen. 

Ska kolla reglerna ang telekabel. Tror vi ska anlita någon som lägger i telekabel åt oss och Telia bara kopplar på oss på nätet påså vis kanske vi hamna runt 60000 istället för 100.000. 
Övervåningen är ju faktiskt viktig att få så i ordningsställd som möjligt isolering och väggar åtminstone. Så får man väl ta ledigt 2-3 veckor och göra resten själv ? Ja så gör vi! 

Solen skiner ute men de blåser något otroligt så vi ska nog ta en liten tur till lekplatsen åtminstone jag har en hemsk träningsverk i baksida lår idag. 

Nu doftar det lite mysko så antar att en liten har gjort i blöjan..