Om man får allt för mycket motgångar på en och samma gång så vill man bara lägga sig platt ner och andas för att försöka behålla lugnet... 

Så klart blir det mesta inget som planerat , Elias är sjuk igen men vi tror det är tänderna eftersom han inte vill ha napp och ligger gråter aj aj aj. Kräktes ner soffan idag också ca 1 h efter fotograferingen. Mamma ligger på sjukhuset med blodförgiftning och blir kvar även denna vecka så på torsdag blir det vecka 2. Så allt är bara oroligt i hela kroppen och knoppen, nog därför jag blivit förkyld och febrig !  Detta innebär att förrådet står stilla i produktion mycket för att taket var ruttet och pressening ska införskaffas. Så blir bara stommen och golvet som är bra. Inte nog med att när vi ska montera ytterdörren så har fröken ( inte bara mitt fel, absolut aldrig- läs bara mitt fel ) inte måttat innermått , självklart köpte jag en ytterdörr 10x21 skulle i självaverket vara 10x20 . Herregud vad jag höll på dö långsamt då... Nu kan jag skatta åt det eftersom det löser sig när taket rivits ner. 

Äntligen har vi fått ett konkret datum där huset beräknas vara helt klart! V43, så hoppas att slutsamrådet m.m. Kan planeras in till den veckan så utflyttningen sker under v44. Vore så skönt och kul. 

Fast... 

Vi har allt kvar att göra, vår advokat försöker fortfarande få bråkmakarna att inse att dom inte äger vägen. Dom försöker även tvinga på oss ett avtal som vi absolut inte kan och ska skriva under eftersom dom inte är juridisk ägare av vägen utan bara delägare precis då som vi. Så försökte vi med en avsiktsförklaring och tänka men det här är ju suveränt .. Men nej, då kommer det ett avtal till och med hot om vite och ditt och datt. Så försöker vår advokat kalla det överenskommelse istället för ett avtal ska vi under inga omständigheter skriva under. Ja, så vi är minst sagt less. 
Nog för att det tar på krafterna men tills i helgen beräknar vi (jag - tidsoptimisten) att vi är klara med  förrådet. Målningen kvarstår självklart men bara det går börja ställa in gräsklippare och det blir jag så nöjd. 

Vedhuggningen pågår nog ända fram till i höst ! Herregud vilket jobb det är och med bråkiga tallar så kan man bli galen. 
Aspen gick fin fint , men det var ju Niklas och Johan som skötte huggningen av den delvis .. 


Jag är så stolt över mig själv med förrådet! Att jag fick en rostigspik in i kinden som gick ganska djupt fick man räkna med, helt skadefri kan man inte vara. Infekterat var det i morse också så höll på svimma när jag tvätta rent det. Men att det skulle ta och gå så här lätt och bra tillslut hade jag aldrig kunna tro efter mitt ihopbrytande den 6 juni. 

Containern är borta från tomten nu, så de väggar som är kvar ska vi försöka elda upp på gamla grillplatsen som består av en klump betong och grus . 


Tjusigt va!Om jag inte orkar ett par kilon till så vet jag inte .. Måste ja blivit mycket starkare i ryggmusklerna åtminstone. 

Högen av allt virke från bodarna,dasset, invändiga förrådet och halva utsidan är nu i containern. En vecka lite drygt, vissa dagar mer andra dagar inget alls, Vi hann inte så mycket som planerat idag  , jag erkänner min optimistika sida. Mitt fel enbart, jag trodde att vi skulle kunna montra ytterdörren idag och få på plats ena kortsidan. 
 Nåväl Man kan bara göra en sak i taget , gissar att det är många som brast ut i skratt när de kom från mig....
 Elias bajsa diarré blöja nu på kvällen igen. Vi som trodde det var över så blir vabbningen för mig i morgon, 

Idag har vi haft min morbror och kusin på besök i stugan, tomten eller Solbacken även Magnus och Jesper var där . De har hjälp oss enormt med allt ! Vi är i evigt tacksamma , det hade tagit oss veckor att göra det ni åstadkom på en hel dag! 
Vi saknade tre stycken för att vara hela familjen samlad , mamma som är på sjukhuset med någon hemsk resistent bakterie i blodet ( sluta gör oss oroliga) , Rasmus som är på kortis tack vare att mamma är sjuk ( stort tack till alla er också) och vår käre moster som peppar på oss från andra sidan Atlanten min privata rådgivare. 

Men kolla vad duktiga dom varit ! Det som är kvar klarar jag (nog) av själv med motorsågen. Ska bara låna Eriks sågar byxor.  Nu är hela den virkeshögen kubbad. 


En bräda kvar på långsidan innan den sidan är helt färdig sen är det bara gå varvet runt. Men en ny ytterdörr är inhandlad och även all ytterpanel. Bäst att dokumentera allt så inte grannarna kan hävda nybygge- en vägg i taget helt enkelt ! 


Containern är fylld ! 👏💪 Vi kan få i lite mer men å andra sidan så har vi kämpat på otroligt bra denna vecka. Många steg har det blivit ... Midsommarafton firades hemma med en magsjuk Elias , så passa vi på med en familjebild enligt Noels beställning 

Jag kan faktiskt inte säga tack nog till mina hjältar idag!