Växthuset har plockats ner och sedan förflyttats till grannarna vars växthus hade blivit väldigt trasigt och snett efter stormen. Så nu är det nästan monterat igen bara naglarna som spricker efter klicka fast fästena. På torsdag är växthuset klart  iallafall.
Sen har vi ( jag och moster) rivit gamla lilla odugliga grillplatsen. Stommen återanvänds till nytt hönshus. Sån tur var så har jag en lång sambo som fick hjälpa till Med förflyttningen . Och vilken himla skillnad det blir !  Så nu är det ett nytt  hönshus som ska byggas och därefter kan bodarna rivas och ersättas med nya. Men om huset kommer i höst så kan man väl bygga förråd i sommar ? Så har man de avklarat? Oj, hjälp, vilken dum tanke- eller bra! Ska inte bara berätta den för Niklas än.. 

Noel blev av med gipset igår och var så duktig och modig ! Han är glad eller tja inte i morse men efter lunchen så han har varit med och hjälp till och humöret bättre 

En helt underbar dag med ganska mycket gjort ? Hum


Sen igår la jag märke till att alla mina svarta byxor får av någon anledning hål på knäna eller blir blekta - så irriterande för det syns så väl. Dags för snickarbyxor med knäskydd kanske
Idag fick jag sms att det finns en lösning på vägen så jag är lättad just nu! Så skönt. Får hoppas att det är så bra så huset kommer upp också.. Skämt å Sido men känns jätte skönt en långbänkar sedan 2 månader eller snarare 29/1. 

Andas ut och känner bara å vad skönt! 

Just nu sitter jag på hotellet i Jönköping - jag är ute på konsult uppdrag! 
Och nu har jag stängt ner datorn efter att gått igenom dagens mail och gjort lite nytta. Så nu kan jag börja kolla in husnyheter. 
Mina inköp av matta blev lyckat jag är riktigt nöjd och Noel var väldigt snäll och påpekade att det blev jätte fint. 


Inväntar offerter från Beijer och hallsjö på spu materialet men är ganska säker att vi har en riktigt bra offert. Krävs dock hämtning i Danderyd men det är de värt. 
 
Jag är minsan hjärntvättad- av husbyggar drömmen! 
Det är en dröm det är det, men en jobbig dröm för att det är så ovisst om väg och tider. Och långa projekt där det står helt stilla är inte kul. Det får gärna stå stilla men då ska allt vara klart och inväntar produktionssättning. Och det är inte detta projekt det bara står stilla men är  i full produktion i mitt huvud från kl 17-07 och hela helgerna. 
Vi har ett datum för inflyttning, mer regel än undantag att man får huset framflyttat. Så man kan ju hoppas att det även gäller oss men med vår tur så blir det nog inte så. 

Men idag är jag glad - har ordnat med föranmälan, det var ju bara läsa i Huspärmen ! Älvsbyhus ordnar in den ...bara påminna dom...15 gånger ska man nog läsa pärmen för att komma ihåg allt som står jag är nog inne på nummer 10 nu. 

Offert/er för SPU skivorna har begärts in samt fått svar.
Helt otroligt vilken service SPU har, jag mailade de igår och de ringde mig i morse och berättade vad han tyckte för lösning och att vi skulle tjäna på att använda den med tanke på att den är billigare och dessutom ger ett bättre isoleringsvärde. Så sagt och gjort.. Att säga att det blir ett moment till är väl OK?  För det blir ju ett bättre slutresultat iallafall. Redan nu har jag byggt övervåningen 3 gånger och gör det några gånger till inatt .. 

Skiss övervåning=  3-4veckor ! Möjligt ? Ja varför inte ..  Men vi kallar det vision inte mål.. Skillnaden mellan orden är STORA! Det är ju hur mycket timmar som helst  Max 320 h inte mer ska det behöva ta eller ? Optemist - javisst! 
Idag var jag till bygggrossen och kollade in deras innerdörrar,golv, dubbel altandörr, takfönster och innertak. Kommer bli Skit bra! 


Noel har varit på dagis idag från kl 0645- 1300 men sen fick han ont och jag åkte hämta han men han följde med tillbaka till jobbet . Så han behöver nog bara vara lite mer försiktig så ska det nog gå bra .