Idag är det alla mammors dag, så grattis alla mammor! 

Eftersom vi förra helgen var i Edsbyn och denna helg är jag barnvakt åt mina syskon så innebär det att det inte hinns med mycket i stugan/tomten. Så för att kompensera mitt rastlösa behov så målade jag klart trappen och trapphuset hos mamma. Om det uppskattad återstår att se men bättre än att målat 98% av trappen klart med färg på tapeten . Så färdigt fick det bli ! 
Höll nästan på gå lös på övervåningen men det kändes som om de skulle bli för jobbigt med fyra barn. Men dom har varit helt underbara lite bråk och höga ljudnivåerna i min tolkning har varit några få.  Måste nog påpeka att jag är ljudkänslig mot barnskrik och stök! Haha ... Dessa fyra pojkar brukar inte vara så här ok i ljud och stök nivåer . Så jag som befarade en tålamodsbeprövande helg har inte upplevt den så. 

När jag är nervös,orolig och stressad så brukar jag ha en tendens till att få tandvärk för att jag biter ihop käkarna så hårt. Just nu är det en sådan period eller snarare varit så ett par månader med illamående ,magknip och nervositet till 100% allt pågrund av en väg glömde påpeka huvudvärken som börjar bli väldigt intensiv igen.  Niklas som tagit över kontakten ang vägen har väl gått sisådär men lösningen till att bredda mot vänster sida är väl en kompromiss vi är villig att göra även om de kostar oss massa pengar extra utöver advokatkostnader. Men nåväl vi behöver en väg så VI är åtminstone okej med att kompromissa för att få slut på allt detta tjafs så får dom väl känna att dom har bestämt för det är vad de handlar om DE ska bestämma . 

Morr ... 

Var igår på Jula och inhandlade tjockare arbetströjor, byxor och handskar till mig och Niklas så nu är det korta ankel stövlar till mig och Niklas kvar sen är vi redo. Satt räkna lite baklänges vi måste under juli månad påbörja arbetet med grunden eftersom vi ska göra det mesta förutom balkarna själva ( eller anlita folk) . Så kommer grunden monteras troligtvis v34. Under augusti måste avlopp och vatten vara klart , funderar om man skulle göra för vattnet redan nu i juni så kan man sätta en temporär kran på och vattna träd och allt ? 

I morgon ska om det hinns med äppelträdet beskäras . 


Men helgen i bilder 

Och om man är kort och saknar 15 cm så får man ta hitta på knep för att måla högst upp när tåna inte räcker till... När ett beroende inte kan tillfredsställas får man lite abstinens! Vibyggerhus nybloggat fungerar inte sedan i helgen. Morr- tur är att man har de allra flesta i historiken men man vill ju läsa alla som har något nytt att dela med sig av. Har varit inne och kollat massor på mio, ellos, jotex, EM, chili , plantagen och ikea  även en del andra sidor med inredning just för hitta inspiration till visning och fotograferingen . Men känns som om jag bara skulle vilja ha en vit sting hylla! Men det hittat jag ju ingenstans . Men annars så bör det bara köpas flyttkartonger , egentligen inte eftersom vi har massor tomma i förrådet nere MEN de kommer jag inte åt!  Jag vill ta bort massor med leksaker som barnen inte använder . Tågbanan,lego, duplo och biler får vara kvar resten förvaras till huset. 

Hämta borrmaskinen /skruvdragaren som inhandlades på Beijer så nu är det avklarat. I morgon inhandlas lite nya arbetskläder för fröken och herrn så att vi kan köra hårt nästa vecka. Sen ska det köpas kompressor och diverse tillbehör fast de kan vänta tills dess att det blir kampanjpris. 
Kika på utomhusfärger i vitt också- herregud vad svårt! Hur vet man färgkoden på dörren så den inte ser gulaktig ut? Mer än att fråga ... Någon som vet Älvsbyhus ytterdörr färgkod?

Niklas och jag planerar på att delvis påbörja rivningen av hönshuset under nästa vecka beroende på om vi faktiskt kan komma in med en container på tomten. Så satsar vi på att ha det klätt och klart under mitten av juni. 

Märkte idag att jag missat skicka avloppsansökan på posten - slarvigt ! Det märktes eftersom en 0,5 liters Cola mugg spilldes över kuvert. I bilen som varit på rekond- Morr.. Får skriva om och skicka iväg det under morgon dagen ( om minnet tillåter ).

Skulle vara väldigt matnyttigt att veta vad ni andra har betalt för egen vattenbrunn och avlopp! Så kanske ett magknipsproblem upphör. 

Den här pojken har jag försökt söva sedan kl 19:14, sover inte än..
I fredags kom vår husskylt!! Vi måste nog beställa två till skyltar en till från vägen och ännu en till upp så de vet vilken väg de ska ta. 

Nu börjar nedräkningen! Vägdatum satt och de slutar med mer eller mindre osämja.. Skillnad på folk och folk helt enkelt..