Det står mer eller mindre stilla pga hälsoskäl kan man säga. 
Jag försöker göra allt jag kan själv och så mycket jag hinner med . Men det är svårt för hela veckan har jag jobbat till sena kvällen och varit på tjänsteresa. 

Men jag har troligtvis målat klart taket i allrummet och målat två gånger i sovrummet , där måste det spacklas mer , men just nu vill jag inte de utan lägger istället golv i vårt sovrum. 

Fick sms av mormor som meddelade att Fyris färg hade rabbat på färg och tapeter så åkte inhandla tapeter till övervåningen . Allt förutom Noels rum , där vet jag inte riktig vad jag ska välja eller om han ska få välja fritt själv . Han är 6 år ( snart) och det kommer troligtvis bli någon Spider-Man tapet och det är jag inte så sugen på. 

Elias rum, allrummet , vårt sovrum och sedan allt annat i vanlig vit tapet som på nedervåningen . Detta han jag lägga i morse innan jag for iväg och köpte tapeter 
Sen är det slipa och spackla nockraden för målning .. 

Målet är att spackla / slipa alla väggar som går förutom alla kortsidor som vi inte kan göra något med Förns rörisen varit hos oss i helgen sen nästa helg räknar jag med att tapetsera fondväggarna . Helgen efter det så är det kortsidorna som kanske kan sättas igen för att sedan spacklas och målas även då hoppas jah att golvet är lagt på övervåningen och att innerdörrarna kan monteras upp. Gud vad glad jag skulle vara . 

Målet är som sagt var att vara klar till årsskiftet med allt förutom badrummet . Hoppas även såklart att takfönstrena kan monteras snart. 


 
I morgon är det åter till verkligheten. Snarare tillbaka officiellt, har haft 4-5 helt lediga dagar från jobbet under denna period och det är ändå helt okej. Det har fungerat bra och med min nya chefstjänst så valde jag att ha det på det här viset. Niklas är även han åter till jobbet i morgon -6 produktiva arbetsdagar så egentligen om jag hade haft tid och Niklas kunde hålla sig frisk och inte skada sig så hade vi legat bättre till. 
Nu kan man inte göra så mycket åt saken mer än acceptera läget ( ja, det var jag som sa det). 

Så hur ser planen ut nu ? Det är egentligen bara väggen intill trappen som ska isoleras och sättas igen sen är alla innerväggar klara. Vi kan bara spackla ,måla, tapetser innan dess att rörmokaren varit här för värmen. Det får vara den kommande 1,5 veckans att göra . Har redan börjat fundera på tapeter i barnens rum, ena väggen ska vara en fondvägg så den skulle faktiskt kunna tapetseras nästa helg . 


Nu skicka jag upp Niklas för att slipa lite för min axel klarar inte av de längre , så om 10 min kan jag gå upp grunda andra sidan av sovrummet . 


Så här såg min slipdosering ut tidigare idag.. 


Panoramabild allrummet och alla väggar är spacklade första omgången. 

Sovrummet som är grundmålat till hälften. Nu slipad det - och jag kommer bli tokig om jag behöver spackla en femte gång.. Så bäst han gör det bra . 

Yeeeeees!!!!!! 

Golvet klart i båda barnens rum och 
Allrummet är även de grundmålat.. 

Jag klarade det -! Wehoo... 

Så - årsskiftet är det tametusan KLART!!!!!! Det bara ska vara klart 

Måste skryta lite om min passbit ... Även om skorstenen ska gipsas in