Idag är jag bara trött och trött i kroppen. 
Gösses , inte mycket som kommer göras idag och dessutom regnar det så det är väl helt ok att bara vara inne och ta det lugnt. Men ska plantera mina nya liljor som vi inhandlade igår, Noel valde ett Par och jag de andra! 
Dessutom har en lilja kommit på baksidan av tomten som klarade sig vid husbygget. Igår vid ca 19:30 så skriker Niklas förtvivlat efter mig med en sått hemskt skrik att man bara vet att nej nu har det hänt något. Jag var långt nere på tomten vid stora växthuset så jag sprang upp och sen ligger Niklas  på gräsmattan och fått ett armeringsjärn i ögat/ vid ögat. Hjälp vilken panik/ chock  , och hitta telefon ja det var inte lätt. 
Men det tog väl bara några sekunder , att jag slog 112 kommer jag knappt ihåg men det tog bara 12 min från att jag ringde och de kom hem till oss och sen blev det blåljus och fullfart in. 
Men ja, för att göra en historia ganska kort så blev det inget livshotande av det utan "bara" en fraktur på ögonbenet, nedre ögonlocken saknas en bit på 3x3 mm och sen förskjutningar på synen/ ögat. Men det kunde gått mycket värre om det var någon mm åt fel håll. 
Så idag är jag helt matt i kroppen och tacksam så att plantera liljorna och basilikan blir alldeles utmärkt att göra idag. 
Annars så om orken/ lusten finns så kan man alltid städa övervåningen igen.. Lego överallt och inget av barnen är sugen på hjälpa till städa för de vill så klart ha den kvar. 

Men blir hemma i morgon och följer med Niklas till sjukhuset för operation När barnen är sjuka och dessutom magsjuka och feber är det bara tvättning som hinns med i huset. Knappt något annat. 
Jo , en sak, luckan till lådan under hällen är ordnad, sisådär 4 månader senare . Nu är det vita delen i hörnet mellan skåpen som ska ordnas, 
Plasten jag köpte var ju svart så den har jag inte haft någon större nytta av dessutom har jag inte orkat beställa eller ordnat en ny lösning.Men såsmåning om så ordnar det sig också . 
Uppe på övervåningen ska det byggas förvaringshyllor i våra två garderober och sen bör vi ordna vid trappen de som aldrig ordnades och vid balkarna bör jag blanda ordning eget spakel/gips så kommer det bli suveränt. 
Jo men juste, frisklufts ventiler bör sättas in också- då är jag lite inne på montera på fönstrena istället för i väggen. 

Sådär - nu har vi visat hur det ser ut till 90 % hos oss , lite små stökigt och inte kliniskt pedant . Måste ha bra förvaring för hundfoder i tvättstugan som sagta men säkert håller på återtar sin forna form. Alla färgburkar är ju slut så det är en sak mindre där inne men fullt med verktyg är det minsan.... 
Det jag älskar mest med huset är övervåningen - shit vad nöjd jag är med den, det saknas visserligen badrum men det är inte ett måste nu när Niklas mest troligt kommer studera i 2,5 år. Just nu lever vi dessutom bara på min lön eftersom CSN är fucked up men kanske kanske vi får svar i juli på ytterligare en ny ansökan. 
Ett annat stort plus med 1,5 plans hus är att barnen kan ta fram duplot och bygga sin tågbana utan att jag ska bli irriterad på att det är stökigt . För nere så är inte leksakerna lägre och det har vi vår lille pojk Max att tacka för. 


Nu kan jag ju säga att jag älskar hela huset och tomten mer och mer ! 
Ute just för att det börjar ta fart och synas resultat för alla svordomar och tårar som kommit . Herregud vad nära sammanbrott jag varit för att det inte riktigt blev som jag ville men det är bara tänka om och göra det bäst och nu är jag nöjd.  ( nästan liten bit kvar men det tar sig ) 
Vill ha en magnifik rabatt på framsidan, fult  av tulpaner på våren & liljor och rosor på sommaren. 

Vi var på kort promenad igår och Noel hitta väldigt mycket gott ! Niklas hittade via Facebook ett recept på en twisted lasagne! Så vi gjorde den utifrån en video utan mått , filmen spelades om väldigt många gånger under handlingen på Ica och under matlagningen ännu fler gånger. 
Men oj , säger vi bara , om vi gjorde den första gången nu och tyckte den var supergod så kommer den vara ännu bättre nästa gång. 
Lite kryddig är den så inget för barn ( inte Våra) dessutom vill de inte äta riktigt än . 

Färskalasange plattor 
Kyckling
cream chesse  
Ricotta
Gräslök
Hot sauce 
Mozzarella 
Buljong 
Cheddarost 
Salt 
Peppar 


Juste , gästrummet börjar ordna till sig också... Hyllan från badrummet ska bort, åker nog upp i förrådet / badrummet så kan alla verktyg och skruvar vara där på istället . 
En hylla ska upp, möjligen idag och sen ska jag ordna tidskriftshållare två st och ställa upp mina böcker och lite sånt . 


Vilket oväder Det var nyss! Herregud vilket regn som öste ner , det var som ha vattenkranen på full styrka . 


Hunnit snickra två lådor till växthuset och är väldigt nöjd. 
Växthuset fick en liten hylla också som kommer kanske kunna vara till användning för snöret och saxen. Vi får väl se , men den är jag nöjd över ändå!

Äppleträden James Grieve och inrid Marie kommer få placeras  i hörnet på tomtens baksida tillsammans med persikoträdet frost. 


Snart ska vi försöka få barnen i säng , Noel börjar bli piggare vilket märks och Elias tror vi det börjar gå ut för. Så i morgon jobbar jag delvis hemifrån eftersom risken finns att jag bär på smitta och hur kul vore det smitta ner mina kollegor inför midsommar ? Inte populärt misstänker jag. 

Men i morgon ska det planteras äppelträd så det blir gjort åtminstone sen kanske dynlådan ska få tas ut ur förrådet om jag nu vågar mig på det.. ( möss )